Riisipiirakat särkitahnan ja punajuurisalaatin kera

Riisipiirakat särkitahnan ja punajuurisalaatin kera

Riisipiirakat särkitahnan ja punajuurisalaatin kera

Gluteeniton


Ainesosat

5 kpl Moilas gluteenittomia riisipiirakoita

SÄRKITAHNA:

145 g öljyyn säilöttyä savustettua särkeä (käytin Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
2 rkl hienoa punasipulisilppua
100 g kevytranskankermaa
mustapippuria myllystä
(ripaus suolaa tarvittaessa)

PUNAJUURISALAATTI:

2 dl kuutioitua etikkapunajuurta
1 hapan omena
1 tl hunajaa
viinisuolaheinän lehtiä
100 g vuohenjuustoa
4 rkl pinjansiemeniä


Valmistusohje

Paista riisipiirakat pakkauksen ohjeen mukaan.

Aloita särkitahanan valmistaminen valuttamalla öljy pois särkipaloista. Hienonna särjet haarukalla kulhossa. Pilko punasipuli pieneksi ja lisää hakkelus särjen joukkoon. Lisää kevytranskankerma seokseen ja mausta. Anna tekeytyä noin puoli tuntia jääkaapissa.

Punajuuri-vuohenjuustosalaatin teko alkaa valuttamalla punajuuret siivilässä. Kuori ja pilko omena samankokoisiksi paloiksi kuin punajuuret ovat. Sekoita punajuuri- ja omenapalaset keskenään. Pyöräytä sekaan hunaja. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla, pannulla kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi. Asettele punajuuri-omenaseos viinisuolaheinän päälle. Murusta vuohenjuustoa seoksen päälle ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.

 

Resepti ja kuva: Soppasirkus -blogi


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Riisipiirakka