Riisipiirakat lohitahnalla

Riisipiirakat lohitahnalla

Riisipiirakat lohitahnalla

Gluteeniton

Kylmäsavulohi ja tilli on klassinen yhdistelmä, joka sopii erinomaisesti yhteen riisipiirakoiden kanssa.


Ainesosat

5 kpl Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
150 g kylmäsavulohta
100 g tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti)
1 dl vispikermaa
kourallinen tuoretta tilliä
loraus sitruunamehua + hieman raastettua kuorta (luomu)
suolaa ja pippuria maun mukaan
0,5 tl hunajaa


Valmistusohje

Ota piirakat sulamaan noin tunti ennen paistamista. Paista sulat piirakat 225-asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia. Valele paistetut piirakat voilla tai öljyllä. Anna piirakoiden hieman jäähtyä.

Notkista tahnan tuorejuusto kulhossa. Pilko lohi pieniksi paloiksi ja sekoita palaset tuorejuuston joukkoon. Lisää massaan silputtu tilli, sitruunan mehu ja kuori, sekä muut mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä muun massan sekaan. Tarkista maku.

Laita lohitahna pursotinpussiin ja pursota tahnaa haluamallasi tavalla piirakoiden päälle. Raasta päälle vielä hieman sitruunan kuorta ja koristele muutamalla tillinoksalla.

Voit halutessasi tehdä tahnan jo edellisenä päivänä kylmään maustumaan.

 

Resepti ja kuva: Maistuu makialle -blogi


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Riisipiirakka