Puolukka-vaniljapullat

Puolukka-vaniljapullat

Puolukka-vaniljapullat

Gluteeniton

Syksyisissä pullissa maistuu puolukka, jonka kirpeyttä vanilja pehmentää sopivasti.


Ainesosat

Pullataikina:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita / margariinia
6 dl Moilas Gluten-Free Pulla&Munkki Mixiä

Täyte: vaniljakreemiä ja puolukoita
Voiteluun kananmuna ja koristeluun halutessasi raesokeria


Valmistusohje

Valmista vaniljakreemi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Muista aina tarkistaa vaniljakreemin gluteenittomuus. Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma sekä noin puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää voi / margariini ja loput jauhot, vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.

Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteenmuotoiseksi, noin ½ sentin paksuiseksi levyksi. Huolehdi, että jauhoja on kaulinnan aikana koko ajan taikinan alla. Levitä vaniljakreemi taikinan päälle ja ripottele pinnalle puolukoita. Rullaa taikina tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa rullasta paloja. Aseta pullat kierrekuvio päällepäin leivinpaperoidulle pellille ja käännä taikinan pääty pullan alle. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-17 min, tarkkaile paistoa, sillä paistoaika voi vaihdella uunikohtaisesti.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Pulla- ja Munkkimix