Porokierteet

Porokierteet

Porokierteet

Gluteeniton

Porokierteet maistuvat niin kahvin kera kuin leffaillan suolaisena naposteltavana.


Ainesosat

1 pkt Moilas Gluten-Free Piirastaikinaa
150 g juustoraastetta
75 g yrttituorejuustoa
100 g poron kylmäsavurouhetta
1 kananmuna voiteluun

Gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa) pöydälle leivontaan


Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, pororouhe ja n. 100g juustoraastetta (jätä 50g juustoraastetta tuotteen pinnalle ripotteluun). Vaivaa sulanutta taikinapalaa kevyesti jauhotetulla alustalla ja kaulitse se suorakaiteenmuotoiseksi 3-5 mm paksuiseksi levyksi. Levitä puolet täytemassasta levyn päälle tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa levy niin, että täyte jää rullan sisälle. Leikkaa rullasta noin 2 cm paksuisia paloja ja aseta palat leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Käännä kierteen häntä aina kierteen alle. Toista sama toiselle taikinalevylle. Voitele kierteet kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista kierteitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.

Huom. Muista aina tarkistaa tuorejuuston gluteenittomuus.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Piirastaikina