Pikkupullat

Pikkupullat

Pikkupullat

Gluteeniton

Maukkaat pikkupullat valmistuvat helposti gluteenittomasta Pulla- ja Munkkimixistä. Pullat tarvitsevat vain yhden kohotuksen, joten leivonta on myös tavanomaista nopeampaa.


Ainesosat

Pullataikina:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita / margariinia
7,5 - 8 dl Moilas Gluten-Free Pulla- ja munkkimixiä
Voiteluun kananmuna ja koristeluun halutessasi raesokeria


 


Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma sekä noin puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää voi / margariini ja loput jauhot, vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti haluamasi mallisia pullia. Käytä pöydällä leivonnassa apuna gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa). Pyöreät pullat kannattaa hieroa kämmenten välissä jauhoa apuna käyttäen. Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia (paistoaika riippuu pullien koosta ja lisäksi voi olla uunikohtaisia eroja).


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Pulla- ja Munkkimix