Omenapiirakka murotaikinapohjalla

Omenapiirakka murotaikinapohjalla

Omenapiirakka murotaikinapohjalla

Gluteeniton

Murotaikinapohjainen omenapiirakka valmistuu nopeasti ja helposti. Kermaviili antaa makuun pehmeyttä eikä tämä piirakka välttämättä kaipaa lisukkeita rinnalleen.

 


Ainesosat

½ pkt Moilas Gluten-Free Murotaikinaa
2-3 omenaa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
(1 tl kanelia)


Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina vuokaan sopivaksi levyksi tai taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Kuori ja paloittele omena viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet murotaikinapohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokeri kulhossa, lisää halutessasi joukkoon myös kanelia. Kaada seos tasaisesti omenaviipaleiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Annos on sopiva joko pyöreään 25-28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan tai noin 20 x 30 cm kokoiseen neliskulmaiseen vuokaan.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Murotaikina