Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Gluteeniton

Maukas mustikkapiirakka valmistuu helposti murotaikinasta.


Ainesosat

½ pkt Moilas Gluten-Free Murotaikinaa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita

gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa) kaulintaan / taikinan vuokaan laittoon


Valmistusohje

Kaulitse murotaikina jauhotetulla alustalla vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta se kaulinta apuna käyttäen vuokaan niin, että vuoan pohja ja reunat peittyvät. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää taikinan käsin vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään, kaada seos vuokaa pohjan päälle. Lisää mustikat piirakan päälle viimeisenä. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia (paistoaika voi vaihdella hieman uunista riippuen). Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Annos on sopiva 25-28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Murotaikina