Joulutortut

Joulutortut

Joulutortut

Gluteeniton

Piirastaikinasta valmistat helposti myös maukkaat joulutortut.


Ainesosat

1 pkt Moilas Gluten-Free Piirastaikinaa
luumumarmeladia
tomusokeria

(kananmunaa voiteluun)

gluteenitonta jauhoa pöydälle leivontaan
 


Valmistusohje

Laukkutortut:
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukana. Pehmitä taikinaa hieman muokkaamalla sitä käsin jauhotetulla alustalla. Ota taikinasta pala ja kaulitse se pöydällä noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla pyöreitä paloja ja laita taikinapalojen toiselle puolikkaalle lusikallinen luumumarmeladia. Ummista tortut ja voitele niiden pinta kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Tähtitortut:
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Pehmitä taikinaa hieman muokkaamalla sitä käsin jauhotetulla alustalla. Kaulitse taikinalevy jauhoja apunakäyttäen hyvin ohueksi. Taittele taikina niin, että taikinaa tulee viimeisen taittelun jälkeen 4 kerrosta päällekkäin. Ripottele kerrosten väliin hieman tomusokeria. Älä paina taikinakerroksia voimakkaasti kiinni toisiinsa, niiden tulee jäädä hieman irtonaisiksi. Ota taitellusta taikinasta tähtitorttumuotilla paloja tai leikkaa taikinapyörällä taikinasta neliöitä ja tee niiden kulmiin viillot taittelua varten. Taittele tähtitortuksi ja paina keskelle taitetut taikinankulmat huolellisesti kiinni. Laita tortun keskelle lusikallinen luumumarmeladia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
 

 


Käytetyt tuotteet