Hapanleivät

Hapanleivät

Hapanleivät

Gluteeniton

Hapanleivät valmistuvat helposti gluteenittomasta hapanleipäjauhoseoksesta. Jauhoseos sisältää jo valmiiksi kuivattua taikinajuurta, joten leipiin tulee happamuutta ilman erillistä taikinajuuren valmistamista.


Ainesosat

Hapanleipätaikina:

5-5½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
7 dl Hapanleipäjauhoseosta


 


Valmistusohje

Liuota hiiva veteen. Sekoita jauhot veteen muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa lopuksi muutaman minuutin ajan voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti leipää. Voit tehdä taikinasta esimerkiksi pyörteitä limppuja, reikäleipiä tai pieniä leipäsiä. Litteät leivät kannattaa pistellä haarukalla ennen kohotusta. Kohota leipiä lämpimässä paikassa leivinliinan alla 40 - 45 minuuttia. Paista leipiä 250 asteessa uunin keskitasolla 40 - 50 minuuttia (litteät leivät noin 40 min ja pyöreät limput noin 50 min). Mikäli leivät alkavat ottaa pintaansa voimakkaasti väriä, voi uunin lämpötilan laskea paiston loppuvaiheessa 225 asteeseen.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Hapanleipäjauhoseos