Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Gluteeniton

Perinteinen korvapuusti on kahvipöydän suosikkipulla vuodesta toiseen. Korvapuustit on helppo valmistaa myös gluteenittomana.


Ainesosat

Pullataikina:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita / margariinia
6 dl Moilas Gluten-Free Pulla&Munkki Mixiä

Täyte: voita tai margariinia, sokeria ja kanelia
Voiteluun kananmuna ja koristeluun  raesokeria


Valmistusohje

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma sekä noin puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää voi / margariini ja loput jauhot, vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.

Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteenmuotoiseksi, noin ½ sentin paksuiseksi levyksi. Huolehdi, että jauhoja on kaulinnan aikana koko ajan taikinan alla. Levitä  taikinan päälle pehmeää voita ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Rullaa taikina tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa rulla korvapuusteiksi vinoittain. Aseta pullat leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-17 min, tarkkaile paistoa, sillä paistoaika voi vaihdella uunikohtaisesti.


Käytetyt tuotteet

Gluteeniton Pulla&Munkki Mix