Bebet
Perinteiset Bebet ovat maukkaita pieniä herkkupaloja. Murotaikinamme avulla valmistat bebet helposti ja hieman nopeammin kuin valmistamalla taikinan alusta alkaen.
1 pkt Moilas Gluten-Free Murotaikinaa
Kreemi:
½ dl sokeria
4 tl perunajauhoa
2 keltuaista
1 ¾ dl kuohukermaa
175 g voita
3 tl vaniljasokeria
Sokerikuorrute:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1½ rkl vettä
pinnalle gluteenittomia nonparelleja tai strösseleitä
Painele murotaikina 25 pienen metalli/foliovuoan pohjalle ja reunoille, paista 175 asteessa n. 7 minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista kreemi. Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot, lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan käsivispilällä vatkaten, älä anna seoksen kiehua. Kun seos pulpahtaa ja sakenee, siirrä kattila heti pois levyltä. Laita vanukas jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa kulhossa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi ja pehmeäksi. Kaada joukkoon jäähtynyt vanukas ja vaniljasokeri, vatkaa kunnolla sekaisin. Annostele kreemiä jäähtyneiden pohjien päälle ja laita pohjat jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.
Valmista kuorrute. Sekoita vesi tomusokerin joukkoon. Annostele kuorrutetta lusikalla leivosten päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Laita leivokset vielä jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy ennen tarjoilua.