Vaihtoehtoja keliaakikkojen ruokavalioon

Keliaakikkojen työläälle kotileipomiselle on olemassa helppo ja turvallinen vaihtoehto: Moilasen gluteeniton -tuoteryhmä tarjoaa runsaasti valinnanvaraa sekä suolaisen- että makeannälkään. Gluteenittomaan valikoimaan kuuluu useita erilaisia ruokaleipiä, sämpylöitä, pizzaa, pikkusuolaisia sekä makeita leivonnaisia.

Moilas Gluten-Free -logon nähdessään voi nauttia tarjoiluista turvallisesti myös kodin ulkopuolella. Gluteenitonta sarjaa kehitetään jatkuvasti. 

Pakasteena – aina tuoretta 

Suurin osa Moilas Gluten-Free -tuotteista myydään pakasteina (poikkeuksena kuivatuotteet: pastat, pikkuleivät ja korppujauho). Moilasen gluteenittomassa leipomossa on käytössä yksi maailman kehittyneimmistä leivontateknologioista. Leivonnaiset jäähdytetään ja pakastetaan uunituoreina. Näin ne säilyttävät tuoreutensa ja makunsa aina nautintahetkeen asti. Pakastaminen säilytystapana takaa myös sen, että leivonnaisiin ei tarvitse lisätä säilöntäaineita. 

Gluteeniton - käytämmekö vehnätärkkelystä?

Moilas Gluten-Free -tuotteet on suurimmaksi osaksi valmistettu ilman vehnätärkkelystä, jolloin ne sopivat herkimmänkin keliaakikon vatsalle. Gluteenittoman tuotteen valmistuksessa käytetään vain luonnostaan gluteenittomia viljoja kuten riisiä, maissia ja tattaria. Useat tuotteet sopivat myös vilja-allergisille.

Herkuttelua ruokarajoitteista huolimatta 

Moilas Gluten-Free –tuotteet ovat laktoosittomia, joten laktoosi-intoleranssikaan ei estä herkuttelua. Tuotteet eivät myöskään sisällä vehnätärkkelystä tai pähkinöitä. Maitoproteiiniakin on vain muutamassa tuotteessa.

Vähemmän suolaa 

Moilas Oy on edelläkävijä myös vähäsuolaisten leipomotuotteiden kehittelyssä. Tämä näkyy myös gluteenittomien leipomotuotteiden valikoimissa. Muutos ruokavaliossa vähäsuolaisempaan suuntaan vaikuttaa suotuisasti muun muassa verenpaineeseen. 

Helppoa, kätevää, turvallista

Gluteenittomat tuotteet pakastetaan uunituoreina, jotta tuote on nautittaessa vastaleivotun kaltainen. Useimmat tuotteet on valmiiksi viipaloitu tai jaettu pienempiin annoksiin, jotta koko pakettia ei tarvitse sulattaa kerralla. Gluteenittomia leivonnaisia tulee muistaa käsitellä erillään ja eri välineillä kuin tavallisia, gluteenia sisältäviä leivonnaisia.

Tuotteidemme gluteenittomuus varmistetaan kaksi kertaa vuodessa akkreditoidussa laboratoriossa tehtävillä gluteenittomuusanalyyseilla. Teetämme gluteenittomuustutkimukset myös tuoteuutuuksista sekä tarvittaessa. Halutessasi lisätietoa ota yhteyttä.