Pieksämäeltä eripuolille Eurooppaa

  • 1955 Saimi Moilanen päätti antaa hyvän kiertää. Saimi leipoi kotileipomossaan ensimmäiset ruislimput myyntiin Pieksämäen torille.
  • Vuoteen 1972 mennessä niin moni oli jo päässyt Moilasen makuun, että kotileipomo kävi liian pieneksi. Uusi, isompi leipomo nousi Naarajärven taajamaan, nykyiseen Pieksänmaan kuntaan.
  • 1980-luvulla Moilas Oy toi ensimmäisten joukossa markkinoille vähäsuolaiset leivät ja luomuleivät.
  • Vuodesta 1985 lähtien on kehitetty aktiivisesti gluteenittomia tuotteita.
  • 1990-luvulla Moilas Oy lanseerasi ensimmäisenä pakasteleivonnaiset. Näistä cocktailpiirakka nousi todelliseksi jättimenestykseksi – moni puhuukin niistä luontevasti ”moilasina”.
  • 1998 otettiin käyttöön erillinen gluteeniton leipomo. Leipomo sijaitsee järven rannalla, noin kolmen kilometrin päässä pääleipomosta.
  • 2002 gluteenitonta leipomoa uudistettiin, ja sen yhteyteen rakennettiin uusi eineslinja ja pakkasvarasto.
  • Tänään Moilasen leivät ja pakasteleivonnaiset ovat tuttu näky kaupoissa ympäri Suomen, ja gluteenittomia tuotteita viedään aktiivisesti myös eri puolille Eurooppaa. 

Saimi Moilasen perintötaikinajuuresta on kasvanut valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin merkittävä leipomo. Moilas Oy on yhä perheyritys. Yrityksen perustajan pojan Jussi Moilasen ja hänen vaimonsa Marketta Moilasen perheeseen kuuluvat Ville-poika ja Anne-tytär edustavat jo kolmatta Moilasen sukupolvea.