Tuoretta leipää pakkasesta

13. tammikuuta

Tuoretta leipää pakkasesta

Rapea kuori, paistotuoreen leivän aromit, pinnalle sulava voi. Näihin aistinautintoihin on mahdollista päästä päivittäin, kun kaupassa käydessä valitsee leipänsä pakastealtaasta.

Suomalaiset ovat perinteisesti ostaneet leipänsä markettien tuoreleipähyllystä. Ennen ruokapöytään päätymistään leipä on ehtinyt olla matkalla kauppaan, kaupan hyllyssä ja vielä kodin leipälaatikossa. Tähän kaikkeen on helposti kulunut leivän paistohetkestä vähintään vuorokausi, joskus useampikin. Käytännössä tämä aika on menetetty leivän tuoreudessa.

Kotimainen Moilas Leipomo aloittaa leipätuotteidensa pakastamisen uunituoreina. Pakastusprosessissa esimerkiksi sämpylä jäätyy uunilämpötilasta –25°C asteiseksi tunnissa. Nopea pakastaminen vangitsee leipään paistohetken tuoreuden ja aromit, joten leipä on syömishetkellä käytännössä uunituoretta. Tavoitteena on, että kuluttajat saavat mahdollisimman tuoretta leipää ja oppivat löytämään sen kaupan pakastealtaasta.

Moilasen pakasteleipävalikoima muodostuu perinteisistä tuotteista. Tuotevalikoimaa tullaan kehittämään kysynnän mukaan. Valikoima koostuu leivistä ja sämpylöistä, joita on mahdollista ostaa kuluttajapakkauksessa pakastealtaasta tai irtotuotteina paistopisteistä. Osa tuotteista on korkeatasoisia ns. pitkän taikinalevon tuotteita.

Ruokajäte vähenee

Moilasen ruis- ja kauraleivät on valmiiksi viipaloitu, mikä helpottaa niiden käyttöä perheissä, joissa leipää kuluu vähemmän. Kuluttaja voi sulattaa vaikka muutaman leipäviipaleen tai yhden sämpylän kerrallaan. Näin leivän kotihävikki vähenee.

Pakastetuotteiden säilyvyysaika on hyvin pitkä, joten myös myymälähävikki vähenee merkittävästi. Pakastaminen poistaa myös erillisten säilöntäaineiden käytön.

Moilasen uutuusleivät sulavat huoneenlämmössä noin 30 minuutissa tai mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 20–30 sekunnissa.  Tuotteet voi myös lämmittää kotiuunissa kymmenessä minuutissa, jolloin ne ovat parhaimmillaan.

Kaikki Moilasen uutuusleivät ovat laktoosittomia ja maidottomia. Ne leivotaan ja pakastetaan Pieksämäen Naarajärvellä, yhdessä Euroopan nykyaikaisimmista leipomoista.

Tuotteet tulevat näkymään kauppojen valikoimissa alkutalven ja kevään mittaan.

Katso lisää:
http://www.moilas.fi/tuotteet/leipapakasteet.html