Moilasen gluteenittomalle leipomolle merkittävä palkinto Euroopassa

19. toukokuuta

Moilasen gluteenittomalle leipomolle merkittävä palkinto Euroopassa

Pieksämäkeläinen perheyritys Moilas Gluten-Free on voittanut kaupallisesti merkittävän Wabel Frozen Award -innovaatiopalkinnon Ranskassa gluteenittomalla pitaleivällään.

Gluteenittomiin leipomotuotteisiin erikoistuneen Moilas Gluten-Freen gluteeniton pitaleipä on voittanut vuosittain jaettavan Wabel Frozen Award -innovaatiopalkinnon pakastettujen elintarvikkeiden sarjassa. Gluteeniton pitaleipä oli kilpailun ainoa palkittu leipomotuote.

Palkinnon jakanut Wabel on kansainvälinen organisaatio, joka yhdistää alan suurimmat elintarvikevalmistajat ja vähittäiskaupan edustajat sekä edistää näiden välistä yhteistyötä. Wabelin verkostoon kuuluu noin 90 suurinta vähittäiskaupan ketjua ja elintarvikevalmistajaa ympäri maailman: muun muassa omien toimialueidensa markkinajohtajat Walmart (USA), Tesco (UK), Mercadona (Espanja) sekä Lidl (Saksa).

Palkinnon kaupallinen potentiaali laaja

– Innovaatiopalkinnolla on kaupallista arvoa, sillä se antaa palkitulle tuotteelle näkyvyyttä erityisesti verkoston jäsenten keskuudessa. Palkinnon saaneet tuotteet on perinteisesti otettu myyntiin Wabeliin kuluvissa suurissa kaupan ketjuissa, kertoo vientijohtaja Marko Hammar Moilas Oy:stä.

– Meille palkinto merkitsee todella paljon. On harvinaista, että suomalainen yritys yltää tällaisiin saavutuksiin kansainvälisillä markkinoilla. Otamme tämän ilman muuta tunnustuksena gluteenittoman leivonnan sekä tuotekehityksen osaamisestamme, joita yrityksessämme on määrätietoisesti kehitetty yli 30 vuoden ajan, Hammar jatkaa.

Palkittu pitaleipä valmistetaan Moilasen gluteenittomassa leipomossa. Moilas Gluten Free -tuotteiden kysyntä kasvaa maailmalla nopeasti ja sitä myöten yhtiön kansainvälistyminen on hyvässä vauhdissa. Yrityksen valtteja ovat voimakas ja osaava tuotekehitys sekä eri maiden asiakastarpeiden ymmärrys. Moilas Gluten Free -yhtiön liikevaihto ylittänee tänä vuonna 15 miljoonaa euroa, ja siitä 50 % tulee viennistä.

Moilas Gluten-Free Pitaleivän Wabelin kilpailuun ilmoitti Lantmännen Unibake, jonka liikevaihto on 1,2 miljardia.

Kuvia toimitukselliseen käyttöön: www.akvamariini.fi/moilaskuvat

Lisätiedot: Vientijohtaja Marko Hammar, Moilas Oy, puh. 040 590 9031, marko.hammar@moilas.com

 

 Lisätietoja antaa

Hammar Marko
Kaupallinen johtaja
marko.hammar@moilas.com
040 590 9031