Moilas perheleipomolla on kaksi erillistä leipomoa Pieksämäellä

7. elokuuta

Moilas gluteenittomat tuotteet leivotaan nyt ja tulevaisuudessa erillisessä täysin gluteenittomassa leipomossa. Moilas Free From hyvisleipätuotteet leivotaan perinteisessä leipomossa, jossa valmistamme myös ruisleivät, vehnää sisältävät tuotteet ja riisipiirakat.

Gluteenittomat tuotteemme on merkitty aina Moilas Gluten-Free merkillä ja valtaosa myös Keliakialiiton gluteenittomien tuotteiden merkillä. Gluteenittomat tuotteet leivotaan aina täysin gluteenittomassa leipomossa, jossa ei käsitellä mitään gluteenia sisältäviä raaka-aineita.

K-Citymarket Tammistossa pilotoidaan nyt uutta Free From -tuotesarjaa, jonka hyvisleipätuotteet on suunniteltu kuluttajille, joilla ei ole lääketieteellistä syytä noudattaa ehdotonta ruokavaliota. Tuotteita kehitettäessä on kuunneltu kuluttajien toiveita ja tarpeita tuotteista, joiden leivonnassa on pyritty välttämään muun muassa vehnää, ruista, maitoa, kananmunia ja pähkinöitä.

Hyvisleipätuotteiden raaka-aineet ovat gluteenittomia, mutta tuotteet eivät sovellu keliaakikoille tai allergikoille, koska tuotteet on valmistettu perinteisessä Moilas leipomossa, jossa käsitellään samanaikaisesti myös muita viljoja. Tuotteiden raaka-aineet ja allergeenit löytyvät tuotteiden välittömästä läheisyydestä, hyllynreunaetiketistä, jossa mainitaan, ettei tuote sovellu keliaakikoille.

Pilotoinnin aikana kerätään kuluttajapalautetta. Kuuntelemme herkällä korvalla kuluttajien ääntä ja kehitämme tuotteitamme ja toimintaamme sen mukaisesti, ennen kuin tuotteet tulevat laajemmin saataville. Kiitämme jo tähän mennessä saadusta arvokkaasta palautteesta. Pyrimme jatkossakin luomaan tuotteita, jotka soveltuvat kuluttajien erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot: